-
TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697
![TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697 TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697](/images/kinghoff/0-1000/TERMOMETR-KUCHARSKI-DO-MIESA-KINGHOFF-KH-3697_%5B712%5D_480.jpg)
![TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697 TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697](/images/kinghoff/0-1000/TERMOMETR-KUCHARSKI-DO-MIESA-KINGHOFF-KH-3697_%5B712%5D_480.jpg)
![TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697 TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697](/images/kinghoff/28000-29000/TERMOMETR-KUCHARSKI-DO-MIESA-KINGHOFF-KH-3697_%5B28391%5D_480.jpg)
![TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697 TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697](/images/kinghoff/28000-29000/TERMOMETR-KUCHARSKI-DO-MIESA-KINGHOFF-KH-3697_%5B28391%5D_480.jpg)
![TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697 TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697](/images/kinghoff/28000-29000/TERMOMETR-KUCHARSKI-DO-MIESA-KINGHOFF-KH-3697_%5B28392%5D_480.jpg)
![TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697 TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697](/images/kinghoff/28000-29000/TERMOMETR-KUCHARSKI-DO-MIESA-KINGHOFF-KH-3697_%5B28392%5D_480.jpg)
![TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697 TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697](/images/kinghoff/28000-29000/TERMOMETR-KUCHARSKI-DO-MIESA-KINGHOFF-KH-3697_%5B28393%5D_480.jpg)
![TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697 TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697](/images/kinghoff/28000-29000/TERMOMETR-KUCHARSKI-DO-MIESA-KINGHOFF-KH-3697_%5B28393%5D_480.jpg)
Ilość w opakowaniu | 72 szt. |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Waga | 0.1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5908287236974 |
Zostaw telefon |
Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.
Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:
- wołowina powinna osiągnąć min. 63° C;
- drób i wieprzowina - min. 74° C przez co najmniej 2 minuty;
- potrawy regenerowane – min. 75° C;
- potrawy przechowywane – min. 63° C.
Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona w kilku miejscach.
Specyfikacja:
- Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.
- Czytelna tarcza z motywami zwierząt.
- Dokładność potwierdzona certyfikatem.
- Średnica tarczy ok. 5cm.
- Długość całkowita ok. 14cm.
- Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.
Informacje dotyczące bezpieczeństwa
Posiada oznaczenie CE (zgodność z normami UE).
Utylizować zgodnie z lokalnymi przepisami dotyczącymi odpadów.
Osoba odpowiedzialna
PRAJO SP. Z O.O. SP.K.
Aleja Katowicka 60
05-830 Wolica
Poland
48227201232
info@prajo.eu